סקרים רבים מוכיחים כי אחד הגורמים המרכזיים לשביעות רצון של עובדים היא היכולת לראות אופק מקצועי ואפשרויות הקידום שהארגון בו הם עובדים מציע להם.
בקבוצת דנאל מדיניות זו היא חלק מהתפיסה הניהולית ועובדים רבים בחברה התקדמו בה לאורך השנים, לתפקידים שונים ומגוונים. הנה מסלולי הקריירה של כמה מהם:
"לעשות את המקסימום בכל יום"
עידו אילון, סמנכ"ל פרויקטים בדנאל משאבי אנוש, הוא אחד מותיקי קבוצת דנאל וחטיבת מש"א. הוא עובד בחברה 27 שנים, עם הפסקה קטנה לרילוקיישן באמצע.
בדנאל התחיל עידו כמנהל איזור בחטיבת משאבי אנוש, תפקיד בו עבד במשך 18 שנים. הוא נסע לרילוקיישן בסין למשך שנה וחצי וכאשר החליט לחזור לארץ, קיבלו אותו בדנאל בזרועות פתוחות. עידו החל לנהל את פרויקט הרכבת ולאחר מכן התקדם לתפקידו הנוכחי, בו הוא מנצח על מספר פרויקטים גדולים.
עידו חרט על דגלו את המצוינות בכל תפקיד, מקטן ועד גדול. "גם תפקיד הדייל הוא מאתגר ודינאמי. לתת שירות טוב וסבלני לאלפי אנשים בכל יום."
מה המסר שלך לעובדים שרוצים לפתח קריירה בקבוצה? "תעשו בכל יום את המקסימום. המוטו שלי: carpe diem, לחיות את היום. כל יום הוא הזדמנות חדשה להשאיר חותם."
מה הלאה? "להמשיך לפתח את פרויקט שילוב בעלי המוגבלויות בעולם העבודה ושיתופי הפעולה שלנו עם אגף השיקום במשרד הבטחון".

"נותנים פה אופק לעובדים"
מוריה קדוש שמעונוב, מנהלת אזור בדנאל סיעוד, עובדת בדנאל כבר 11 שנה. תפקידה הראשון היה מנהלת סניף קטן בבת ים, בהמשך עברה לניהול סניף בתל אביב, ולתפקיד הנוכחי מונתה לפני כ-4 שנים. "אני חושבת שמה שהניע את הקידום שלי הם שני גורמים עיקריים", היא אומרת, "הרצון שלי להתקדם ולהתפתח. בנוסף, דנאל היא חברה שמאוד מאפשרת להתקדם – אני רואה את זה כל הזמן. זו חברה גדולה שנותנת אופק לעובדים עם מגוון רחב של תפקידים. אני למשל, קידמתי לא מעט מטפלות לרכזות סיעוד, ובהמשך למנהלות".
מוריה מציינת כי החברה יצרה באחרונה תפקיד חדש של מנהלי אזור ג'וניורים, מתוך רצון, בין השאר לתת לעובדים עוד אפשרויות קידום ואופק מקצועי.
מה המסר שלך לעובדים שרוצים לפתח קריירה בקבוצה? "מי שאחראי, לויאלי, וחרוץ – יש לו המון הזדמנויות בקבוצה".
מה הלאה? "להמשיך להתקדם לתפקידי ניהול בכירים. נראה לי שזו השאיפה של כל מי שבתפקידי ניהול".

"השמיים הם הגבול בדנאל"
שלומי כהן, מנהל אשכול בבית אקשטיין מקבוצת דנאל, הגיע לארגון לפני 26 שנה. "הגעתי בדיוק בתקופה שבה הקבוצה נכנסה לתחום של מתן מענה ושירות לאנשים עם צרכים מיוחדים", הוא מספר.
שלומי התחיל כאב בית ולאורך השנים עסק המון בתהליכי פיתוח, ניהל מסגרות במצב משברי, והקים מסגרות. בנוסף, לאורך השנים ניהול את נושא האיחוד בארגון. "לפני 5 שנים, עם האיחוד עם בית אקשטיין, שבו לקחתי חלק, מוניתי למנהל אשכול".
לדברי שלומי העובדה שהוא חי את התחום מגיל 14, בתחילה כמתנדב, היא הסיבה המרכזית שסייעה לו להתקדם בחברה. "אנחנו נותנים שירות שהוא ממוקד אדם והתשוקה לתפקיד היא הכרחית", הוא אומר, "בנוסף, דנאל הוא ארגון שמאפשר להביא לידי ביטוי מקצועיות ויצירתיות תוך הקפדה על סטנדרטים גבוהים. כמו כן, ההתקדמות שלי התאפשרה הודות למי שניהל אותי כל השנים ונתן לי ביטחון מלא ויכולת להוביל מהלכים".
מה המסר שלך לעובדים שרוצים לפתח קריירה בקבוצה? "התמדה, עבודה שיטתית עם תכנון, ביצוע ומעקב. חשוב להיות מסוגלים כל הזמן לתקן. אנחנו עוסקים בדיני נפשות ולכן חשוב כל הזמן לשאול שאלות ולראות איך אנחנו מתקנים את עצמנו. השמיים הם הגבול בדנאל. אני, לדוגמא, כל הזמן מצמיח אנשים, כל שדרת הניהול שלי הם אנשים שצמחו מתוך הארגון".
מה הלאה? "כרגע אני נהנה, אחרי תקופה מאוד אינטנסיבית. אני מרגיש שעכשיו אני קוטף את הפירות מבחינת מקצועית. לגבי העתיד – ככל שהאתגרים יהיו יותר מורכבים ופחות שגרתיים זה מה שיחזיק אותי בתחום".
